Wat is Hypnotherapie?

Hypnose is een verhoogde staat van Focus.

Ben je ooit al ergens naartoe gereden met de auto, trein of bus waarbij je plots beseft dat je er al bent of net de afrit of halte gemist hebt?

 

De momenten waarbij je jezelf afvraagt wie er de laatste kilometers gereden heeft of hoe je die halte hebt kunnen missen.

 

Heb je als kind ooit door het raam zitten staren in de klas?

 

Ben je ooit al zo betrokken geweest in een film, documentaire of programma dat je echt emotioneel werd?

 

Proficiat je bent al in hypnose geweest!

 

Wilde dit zeggen dat jij de controle verloren had om te reageren of om uit hypnose te komen indien je dit wenste?

Natuurlijk niet, jij blijft ten alle tijden jezelf onder controle houden en als jij wilt stoppen kun je dit wanneer je dit zelf beslist.

 

Denk maar aan het moment op de autostrade. Als er zich iets voordoet dan bent je perfect in staat om te remmen en op een gepaste manier te reageren op de gebeurtenissen.

Wanneer je als kind door het raam zat te staren en de leerkracht jouw naam riep dan was je onmiddellijk terug bij de les.

 

Indien je in bovenvermelde gevallen in hypnose gaat is er niemand die het woord "slaap" vermeld heeft en toch ben je in hypnose.

We zouden het kunnen omschrijven als een soort van dagdromen.

 

Het woord "slaap" wordt enkel gebruikt om in hypnose te gaan en is ook niet altijd nodig om een staat van hypnose te bereiken. 

 

Als we over iets praten waar we echt over gepassioneerd zijn, "big talk" zoals dit wel eens genoemd wordt, dan praten we onszelf vaak in een vorm van hypnose. We hebben dan ook de neiging om hier te blijven over praten ook als onze gesprekspartner een ander onderwerp wil aanhalen dan keren we vaak terug naar hetgeen waar we over bezig waren.

 

Hypnose is dus een verhoogde staat van concentratie op de stem van de hypnotiseur.

Wanneer we naar een film kijken kan dit de tv zijn, in de klas kan dit de stem van de leerkracht zijn, indien we dagdromen kan dit onze eigen interne stem zijn en bij een hypnotherapeut is dit de stem van de hypnotherapeut. 

 

In elk van deze bovenvermelde gevallen heeft men dan nog de controle om de gegeven suggesties te aanvaarden of te verwerpen.  

 

Dit is ook de reden waarom we samen op (onder)zoek gaan naar de suggesties die voor jou belangrijk zijn. Dit geldt zowel voor hypnotherapie als voor NLP. Hierdoor is het voor jou gemakkelijker om je eigen suggesties te aanvaarden. Die suggesties zijn voor jou belangrijk om de nodige veranderingen teweeg te brengen en in je onderbewustzijn op te nemen.

Het is van groot belang dat we een goed intakegesprek hebben en in sommige gevallen er enkele coaching sessies aan laten voorafgaan om precies te weten te komen wat er zich afspeelt. vb. angsten, fobieën, onzekerheid, ...

 

Jouw "ding" waar je wil aan werken is niet altijd het grote probleem. Vaak ligt het probleem dieper dan wat we denken dat het zou kunnen zijn. 

Als we dit "ding" niet aanpakken en zomaar onmiddellijk zouden overgaan tot bv. een virtuele maagring, stoppen met roken, enz dan is de kans groot dat dit later onder de vorm van iets anders terug opduikt.

 

Het is voor ons van groot belang dat we jou een blijvende oplossing kunnen bieden en jou de nodige tools kunnen aanbieden om ook zelf aan de slag te gaan. 

 

Een nieuwe Start! 

 

Neem contact op via het nr. 0471641676 of d.m.v. een mail [email protected] 

Wij bevinden ons te Bissegem in Kortrijk op een boogscheut van Heule.

 

Tot straks